Menu

BELLE'S KITCHEN

SMACZNY WYMIAR DIETY

wegańskie spaghetti Napoli

inowickadiet

110

Kuchnia włoska to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o romantyczną kolację. Ale co w przypadku, jeśli nie do końca znamy jeszcze tę drugą osobę? Wtedy rewelacyjnie sprawdzi się ten przepis na wegańskie spaghetti napoli.

28

Danie jest w 100% roślinne i przy okazji bezglutenowe oraz absolutnie przepyszne! Gwarancja sukcesu!

BK_Blog_pionowo_3Składniki na 3 porcje:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti z ciecierzycy (250g)
  • 1 opakowanie pomidorów krojonych w soku pomidorowym (kartonik)
  • 1 cebula biała
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • płatki drożdżowe
  • przyprawy: bazylia, oregano, sól, pieprz, opcjonalnie odrobina chilli

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek obrać i przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na małym tareczku.
  2. Zeszklić na oliwie.
  3. Dodać pomidory.
  4. Zagotować i często mieszając odparować lekko sos do zagęszczenia.
  5. Doprawić do smaku.
  6. Makaron ugotować al dente i wymieszać z 1-2 łyżkami sosu- do oblepienia.
  7. Podawać polany sosem pomidorowym i posypany 2 łyżkami płatków drożdżowych.

 

 

 

1 porcja dostarcza:
kcal białka węglowodany tłuszcze błonnik
505 29 g 60 g 15 g 6 g

39
 

© BELLE'S KITCHEN
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci